Exkurze, praxe

Degustace mléčných výrobků na VOŠ a SOŠ Březnice

Učit se, nebo si dát něco k jídlu?

 

Učit se, nebo si dát něco k jídlu? Nad touhle otázkou by neváhal student ani učitel, a proto se žáci 3. ročníku rozhodli uzavřít oboustranně výhodnou dohodu týkající se výuky o obsahu a složení kravského mléka. Vyučování spočívalo v tom, že si žáci přinesli různé mléčné výrobky s rozdílným obsahem tuku a potom se naslepo ochutnávalo a hádalo, o jaký obsah tuku se jedná. Přineslo se mléko, sýry, smetana, máslo, šlehačka, ale také koláč nebo palačinky. Ovšem k zajištění toho pravého degustačního požitku nám také paní učitelka zašla ráno do kravína pro čerstvé kravské mléko. Každý žák si k tomu dělal poznámky o svých dojmech a chutích z výrobku, které se potom srovnaly s poznatky ostatních. Aby ale hodina neztrácela na výukové hodnotě, dívali jsme se přitom na videa s Romanem Vaňkem, který navštěvoval různé firmy produkující mléčné výrobky a obohacoval nás o všemožné informace. Na závěr už jen třeba dodat, že se všichni účastníci akce vrátili druhý den do školy bez jakýchkoliv střevních potíží.

David Vrbský, 3. AS

21. 01. 2020    15:40
Sledujte nás na Facebooku. Sledujte nás na Instagramu.
Sledujte nás: